ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ

Η θεραπεία Ζεύγους απευθύνεται στα μέλη του ζευγαριού που νιώθουν ότι δεν παίρνουν την ικανοποίηση και πληρότητα που θα ήθελαν μέσα από τη σχέση. Η εμπειρία που έχει ο κάθε άνθρωπος για τη σχέση μέσα από την εμπειρία της πατρικής του οικογένειας, συχνά επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί αργότερα τις δικές του προσωπικές σχέσεις. Η Θεραπεία Ζεύγους είναι η συνειδητή προσπάθεια δύο συντρόφων να ζητήσουν τη βοήθεια ενός ψυχολόγου για να κατανοήσουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούν, καθώς οι δύο ξεχωριστοί κόσμοι τους συναντιούνται.
Τα συνήθη θέματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι που αποφασίζει να επισκεφτεί κάποιον ειδικό είναι τα εξής:
!          συχνές συγκρούσεις
!          διαζύγιο
!          απιστία
!          υπογονιμότητα
!          γέννηση νέου παιδιού
!          θέματα σχετικά με την ανατροφή των παιδιών 
!          σεξουαλικά προβλήματα.

Το θεραπευτικό πλαίσιο παρέχει στο ζευγάρι τον απαραίτητο εκείνο χώρο και χρόνο όπου, με την καταλυτική παρουσία του θεραπευτή, επιτρέπεται να εκφραστούν και να ακουστούν και οι δύο σύντροφοι και να ανοίξουν θέματα όπως ποτέ πριν δεν είχε συμβεί, με σκοπό να επικοινωνήσουν πραγματικά χωρίς παγίδες, αυτονόητα και διπλά μηνύματα.
Ακόμη, ο ειδικός βοηθά να αναδυθούν και να κατανοηθούν οι αρνητικοί φαύλοι κύκλοι αλληλεπίδρασης του ζευγαριού προκειμένου εκείνοι να ανακαλύψουν νέους τρόπους αλληλεπίδρασης, πιο ικανοποιητικούς και λειτουργικούς.