ΣΑΜΑΡΑ ΚΡΙΣΤΙ

 Γεννήθηκε και σπούδασε στην Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση την κλινική Ψυχολογία και διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Εν συνεχεία των σπουδών της ,εκπαιδεύτηκε  στη Γνωστική-Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς, Παράρτημα Μακεδονίας,όπου μέχρι και σήμερα βρίσκεται  σε συνεχή εκπαίδευση και εποπτεία. Η εκπαίδευση της έχει ως αντικείμενο την αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων και  την ψυχοθεραπεία ατόμων με διαταραχές διάθεσης όπως το άγχος και την κατάθλιψη, διαταραχές προσωπικότητας, διαταραχές στην πρόσληψη τροφής,φοβίες,δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις κ την αυτογνωσία.
Εργάστηκε εθελοντικά ως βοηθός ψυχολόγου στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών διαταραχών με αντικείμενο απασχόλησης την χορήγηση ψυχομετρικών δοκιμασιών για νευροψυχολογική εκτίμηση και την συμμετοχή σε προγράμματα νευροψυχολογικής αποκατάστασης .Στα πλαίσια της πρακτικής της  άσκησης ,διετέλεσε βοηθός ψυχολόγου στην Α’ Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α με κύριες αρμοδιότητες τη ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών, τη χορήγηση ψυχοδιαγνωστικών δοκιμασιών και την παρακολούθηση ψυχολογικών διαδικασιών.
Παράλληλα με τις σπουδές της  ,συμμετείχε  σε δράσεις ακτιβισμού για τη προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων και της ισότητας των φύλων. Επιπροσθέτως, έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων για τη παροχή βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες.  Έχει ασχοληθεί, ακόμα, και με την δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής ηλικίας σε διάφορες δομές της πόλης.  Καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών της έως και σήμερα, παρακολουθεί και συμμετέχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιστημονικές ημερίδες.