ΝΤΑΝΗ ΚΙΚΗ

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στην κλινική ψυχολογία και κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς στη Θεσσαλονίκη.
Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στην Α' Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α. με κύρια καθήκοντα την παροχή υπηρεσιών ψυχολογικής στήριξης σε ενήλικες, τη χορήγηση νευρο-ψυχοδιαγνωστικών δοκιμασιών, τη λήψη ιστορικού καθώς και την παρακολούθηση ψυχοθεραπευτικών διαδικασιών.
Έχει εργαστεί εθελοντικά στην Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών ως βοηθός ψυχολόγου σε προγράμματα νευροψυχολογικής αποκατάστασης, στην εκπαίδευση και εφαρμογή ψυχομετρικών δοκιμασιών σε νευροψυχολογική εξέταση ασθενών καθώς και στην ψυχολογική τους υποστήριξη. Επιπροσθέτως, συμμετείχε εθελοντικά ως ψυχολόγος στο  «Πρόγραμμα Ένταξης παιδιών με νοητική καθυστέρηση στη γειτονιά τους», στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα δίδασκε Παιδαγωγική Ψυχολογία σε Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού.
Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί προγράμματα επιμόρφωσης, σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια, τα οποία αφορούν νεότερα δεδομένα στον τομέα της ψυχικής υγείας και κυρίως της κλινικής και συμβουλευτικής ψυχολογίας.
Κινητήριος δύναμη της δράσης της είναι το γνήσιο ενδιαφέρον της για την ανθρώπινη ύπαρξη και τα δικαιώματά της, η διεκδίκηση τους και η πίστη στο δύσκολο αλλά εποικοδομητικό ταξίδι του ανθρώπου σε μια πορεία προς την ολοκλήρωση.