ΣΑΡΒΑΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Ξεκίνησε με σπουδές κλασσικής ελληνικής φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά μετά το πτυχίο της και αφού ξεκίνησε να δουλεύει στο συγκεκριμένο αντικείμενο, άρχισε ερασιτεχνικά να μελετάει ψυχολογία σε μια προσπάθεια να καταλάβει τον εαυτό της, τους μαθητές της και τους ανθρώπους γύρω της.
Λίγα χρόνια μετά βρέθηκε να σπουδάζει στο Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. με εξειδίκευση στην κλινική ψυχολογία. Πραγματοποίησε την πρακτική της στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.  ΙΝ.Α.Α. (Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης) που βρίσκεται στα Πεύκα Θεσσαλονίκης και υπάγεται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με μεγαλύτερο ποσοστό του μαθητικού δυναμικού να είναι μαθητές με μέτρια νοητική στέρηση και με ένα μικρότερο ποσοστό μαθητών που έχουν διαγνωστεί με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της προσέφερε εθελοντική εργασία στο ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα», που φιλοξενεί κορίτσια που έχουν απομακρυνθεί από την οικογένειά τους με δικαστική απόφαση λόγω κακομεταχείρισης, κακοποίησης ή εγκατάλειψης. Στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας Συμπεριφοράς στη Θεσσαλονίκη με εξειδίκευση στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.
Σήμερα δουλεύει ως επαγγελματίας ψυχολόγος και η 15ετής εμπειρία της στο χώρο της εκπαίδευσης και του τουριστικού κλάδου αποδεικνύεται πολύτιμο εφόδιο στη δουλειά της. Η μεγαλύτερη ικανοποίησή της ως επαγγελματίας είναι η αίσθηση ότι συμβάλλει, έστω και σε μικρό βαθμό, στο να μετακινηθούν οι άνθρωποι που συναντά σε μια θέση μεγαλύτερης αυθεντικότητας.